Ontdek
De Grote Markt

De nieuwe Grote Markt wordt het sluitstuk van de stadskernvernieuwing. Een plein op mensenmaat, een plein voor ontmoeting, een plein voor iedereen, een plein dat leeft. Daar gaan we voor tegen half 2025.

Pijl icoon Bekijk de foto's in 360° Pijl icoon Bekijk de video in 360° Lees meer op de website van Sint-Niklaas Achtergrondfiguur hero
Hoofdfoto van het project

De nieuwe Grote Markt

Uitgelichte foto van het project

De nieuwe Grote Markt wordt een plein op mensenmaat: een groen en levendig plein waar Sint-Niklazenaren elkaar ontmoeten en waar altijd wel wat te beleven valt.

In het najaar van 2022 was het ontwerp voor de vernieuwing van de Grote Markt klaar. Bij de zoektocht naar een aannemer kwam er uiteindelijk slechts één offerte binnen. Die bleek qua prijs onaanvaardbaar hoog te zijn. Daarom gaat het stadsbestuur voor de vernieuwing van de Grote Markt een aanvaardbare oplossing uitwerken voor de prijsstijgingen van het voorbije jaar. Dat doen we door het ontwerp aan te passen en minder essentiële elementen uit het ontwerp nog niet uit te voeren, waaronder de luifels, de verzonken tuin en de ondergrondse fietsenstalling. Nog voor de zomer willen we de aangepaste plannen voorleggen aan de gemeenteraad, met het oog op de start van de werken in 2024.

Meer info
Uitgelichte foto van het project